Pia Struck og Ulrik Schack Meyer

Farvel til Skyld, Skam og Lavt Selvværd. Goddag til friere seksualitet!


"Seksualitet har indflydelse på vore tanker, følelser, handlinger og samhandlinger, og derved på vor mentale og fysiske helse. Og da helse er en fundamental menneskeret, så må også seksuel helse være en basal menneskeret."
Definition: WHO

Men seksualiteten kan også - så alt for let - ubevidst og kulturelt føre til skam og skyldfølelse, til usikkerhed og mindreværdsfølelse, til utilfredshed, frustration, depression.

Der er så mange undertrykkende normer og regler, og ideen om, at sex bør være skamfuldt, er blot endnu en forældet tankemåde, som i fortiden blev brugt af samfundet mod individet. I dag ligger et stort stykke mentalt rengøringsarbejde for hvert eneste menneske.

Farvel til Skyld, Skam og Lavt Selvværd over for Andre!

På den østafrikanske savanne udviklede der sig for 6 mill. år siden en revolutionerende ny art. Følg med tilbage i vor forhistorie, ud på den østafrikanske savanne. Følelser af "Skyld" og "Skam" er et "børneoverlevelsesprogram" vi har med fra vor afrikanske fortid. Der var vi omgivet af rovdyr og Far og Mor skulle passe rigtig meget på os. Ellers blev vi, barnet, bogstaveligt talt "dead meat", når det næste rovdyr kom forbi.

Giv slip på din skyld og skam.
Du har ikke mere brug for den.
Der er ingen negative konsekvenser af at blive gladere.
Det garanterer vi!

Hvis Far eller Mor er følelsesmæssigt ustabile, er det ikke sikkert at de har så meget overskud til at holde øje med os! Derfor må vi som børn tilpasse os. At føle Skyld og Skam er den psykologiske del af dette "overlevelsesprogram", som naturen har udstyret os med.

I dag skulle man mene, at programmet er irrelevant. Alligevel "tænder" vores børneoverlevelses-gener for det, når vi vokser op under følelsesmæssigt ustabile forhold.

Der er sandsynligvis stadig tændt for dit irrelevante skyld/skam-program, hvis du er vokset op i hjem med fx:
Misbrug, Medafhængighed, Madmisbrug, Alkohol eller blot et hjem, hvor følelser ikke var noget man talte om!

Kom og få slukket for dit gamle, irrelevante skyld/skam-program!
Og hør hvad det kan gøre for din sensualitet og seksualitet

Farvel til Skyld, Skam og Lavt Selvværd over for din gud - Den religionshistoriske grund til en historisk misforståelse, der gør at mange kristne tror, at de er nødt til at være bange for deres gud, Jesus Kristus og frygte deres egen frelse. Intet kunne være mere forkert!

Kom og hør om hvordan jøderne misforstod deres gamle gud fra Jerusalem, da de blev sendt i eksil i Babylon i år 587-538 f. Kr. Om hvordan de opfandt en ny Gud. En Gud der var stor, verdens-skabende, almægtig og kærlig. Men han sender dig stadig i Helvede, hvis du ikke gør som det - som skrifter, forældre og skolelærere siger - passer ham.

Kom og hør om hvordan det hele er en religionshistorisk misforståelse og vid at du ikke behøver at frygte eller skamme dig for din gud!

At leve godt med seksualitet som en naturlig del af livet - hele livet - uden skyld og skam!

Seksualitet er en naturlig del af livet, ligesom at spise, drikke og trække vejret. Man kan sige, at sex ideelt set er noget vi bør gøre hver dag, for rigtigt at trives.

Seksualitet - og dens mange variationer - er en naturlig kropsfunktion, en daglig aktivitet som befordrer livet, såvel i kroppen og sindet! Man har svært ved at forstå, hvorfor vi mennesker - især kvinder - gør krop og seksualitet til noget uanstændigt, forbudt, beskidt og flovt? Hvem har udbytte af, at vi skammer os over at være seksuelle? Det er jo noget naturligt, som vi bliver glade af at gøre!

Det "normale": "Hetero-mono-romantisk-ægteskabelig missionærsex."
Ja, det er normen - men normaliteten er summen af en masse minoriteter.

Dette er hvad vi kan tilbyde at hjælpe til med. Vi vil at hvert enkelt individ, så vidt alene som i fællesskab med andre, skal leve godt og nydelsesfuldt på måder, så de lever op til deres fulde potentiale i nydelse og glæde - efter eget valg!

Lad os fejre og udleve hele vort kropslige potentiale for nydelse,
både i os selv og mellemmenneskeligt.

Læs Pias kursisters udtalelser her: http://www.seksualterapi.dk/maend_om_kurser.php

Varighed: 1-2 timer

Forespørgsel på foredrag hos Pia på  email: pia@seksualterapi.dk
eller telefon 3582 1910

Link til Pias hjemmeside: www.seksualterapi.dk

Forespørgsel på foredraget hos Ulrik  på telefon: 28 89 23 66,

evt. email: ulrikschackmeyer@gmail.com

 

Pia Struck

Ulrik Schack Meyer

 

Flere synergi-foredrag