Presse

pressemeddelse 31. august 2011

De gør en forskel!

Netværket foredrag.net består af en halv snes foredragsholdere fra Sydsjælland, Møn og København.

De besluttede for et stykke tid siden at gøre opmærksom på spændende personer, som gør en forskel i lokalsamfundet. Netvækets formål er netop at skabe forvandling gennem foredrag og kurser, og derfor faldt valgene på nogle, der tør skabe forvandling ikke kun for enkeltpersoner, men for hele lokalsamfundet omkring dem.

Der blev indkøbt fire kurve med delikatesser. På den sidste sommerdag tog Marianne Christensen, Annette Ambeck Hansen og Jørgen Munck Rasmussen på rundtur for at aflevere disse kurve til personer eller institutioner, som har taget epokegørende og spændende initiativer.

Første stop var Mogens Aaside, som næsten hver uge i Hårbøllehuset på Møn arrangerer udstillinger, koncerter og foredrag på et meget højt plan. Hvorfor skulle man tage til København, når man lige så godt kan vælge Hårbølle?

Han var ikke selv hjemme, men det var hans kone heldigvis.

Dernæst gik turen til ”Teater-Bygningen” i Damme på Vestmøn, hvor Anne Harvig og Mickey Harvig i årevis har arbejdet med unge mennesker. Hovedindholdet i undervisningen er teater. Hvert år opføres teaterforestillinger af høj kvalitet. En fantastisk institution, som er blevet til ved en kæmpemæssig arbejdsindsats.

Anne Harvig var heldigvis ”hjemme” og kunne modtage vores kurv.

Derefter kørte vi til Vordingborg, hvor vi afleverede en fortjent kurv til Bent Eilert Hansen.

Bent Eilert Hansen får kurven, fordi han på trods af sin kroniske sygdom har valgt at sætte fokus på at finde livsglæden.

Bent er en ildsjæl i vores lokalsamfund - han klarer sig i dag uden medicin ved at bruge latter suppleret med meditation. Han er gået fra 19 til 0 smertestillende piller om dagen, og han brænder for at udbrede kendskabet til kroppens egen medicin - således at andre kan blive inspireret til at vælge livsglæden.

Man kan ikke undgå at blive revet med af en sådan livsvilje!  

Sidste stop på vores kurvede tur var Cantabile 2, som endnu en gang har fyldt Vordingborg med avanceret teater. Cantabile 2 får kurven for deres kreativitet og mod til med Waves at forvandle hele byen til et boblende hav i en hel uge.

De tør tænke stort og mangfoldigt.

Masser af tilskuere oplever  frydefulde øjeblikke, hvor følelser og sanser kommer i spil og giver mulighed for at tænke nye tanker.

Efter en uge med Waves og Skvulp er vi forvandlede, og intet er det samme som før.

De tre medlemmer af foredrag.net havde en skøn formiddag. Hvor er det dejligt at give gaver til mennesker, som virkelig har fortjent det!